Nieuwbouw in Gorssel

Nieuwbouw in Gorssel

Oplevering eind 2026

De Bloemenkamp in Gorssel

In een parkachtige omgeving aan de Gorsselse Beukenlaan staat het appartementencomplex De Bloemenkamp, een ontwerp van de Deventer architect Knuttel. De Bloemenkamp is een woongebouw met 38 appartementen,  9 parkeergarages en 15 parkeerplaatsen en werd in september 1958 in gebruik genomen als serviceflat, destijds een nieuw begrip in deze streek. Er woonden beter gesitueerde ouderen, veelal afkomstig van buiten het dorp die gebruik maakte van uitgebreide diensten die werden geleverd vanuit de negentiende-eeuwse villa, die tevens gesitueerd was op het terrein van De Bloemenkamp.

Maar zoals op veel plaatsen bleek het concept van een serviceflat niet meer van deze tijd en werden de kosten te hoog. Daarom werd er gezocht naar een nieuwe eigenaar voor het gebouw. Het complex werd verkocht aan Vastgoed zorgsector en de bewoners van De Bloemkamp kregen een nieuwe huisbaas.

Vastgoed zorgsector biedt comfortabele woonruimte in een veilige en prettige omgeving. Wij doen dit samen met bewoners, de buurt en organisaties. Onze visie is ‘Thuis is meer dan een huis’.

Omdat De Bloemenkamp erg bleek te zijn verouderd en noch in haar huidige vorm, noch na renovatie geschikt was om op langere termijn, ouderen op een prettige en veilige manier oud te laten worden ontstonden er plannen om De Bloemkamp te gaan slopen en hiervoor in de plaats mooie nieuwe woningen te realiseren die niet alleen veilig en comfortabel zijn maar ook duurzaam.

Inmiddels hebben alle oud bewoners van De Bloemenkamp een nieuwe woning gevonden en wordt het gebouw verhuurd aan het COA om Oekraïense vluchtelingen te huisvesten.

Participatie

Nieuwe woningen maken – dat doen we samen! We betrekken (toekomstige) bewoners en buurt graag bij onze projecten. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden van het participatietraject, de vorderingen en de verhuur.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Planning

 • Start bouw:

 • Start verhuur:

 • Oplevering vanaf: Eind 2026

 • Wie is Vastgoed zorgsector?

  Met onze ruime kennis en jarenlange ervaring realiseren we woonruimte waar ouderen zich thuis voelen; woningen waar ouderen wonen met zorg en dienstverlening binnen handbereik. Vastgoed zorgsector vindt het belangrijk dat haar woongebouwen meerwaarde bieden voor de bewoners én voor de buurt. De lokale behoefte is bepalend in onze werkwijze. Daarom betrekken we bewoners en buurt in een zo vroeg mogelijk stadium bij onze plannen. We gaan uit van wat ouderen kunnen en willen.

  Samen met bewoners en buurt plannen maken

  Het samen met bewoners en buurt plannen maken, dat noemen we De Røring. Kern van deze methodiek is dat de huidige en toekomstige bewoners aan het roer staan in de planvorming. We gaan met bewoners in gesprek over hoe zij in hun buurt oud willen worden. Ook buurtbewoners nodigen we uit om mee te denken tijdens diverse bijeenkomsten. Hierdoor ontstaat er een plan van en voor de bewoners en omwonenden. We zorgen ervoor dat bewoners en omwonenden betrokken blijven bij de plannen; we zorgen voor reuring en enthousiasme bij alle betrokkenen.

  Wonen in Gorssel

  • Groen en gezellig dorp
  • Alle voorzieningen in de buurt
  • Comfortabele en duurzame appartementen

  Even voorstellen: Vastgoed zorgsector (1)